Predavanja

Svjesno upravljanje emocijama
(Nauka iz taoizma)

Svjesno upravljanje emocijama je vještina koja se može naučiti i koja podrazumijeva sposobnost prepoznavanja i regulacije vlastitih emocija. To znači da ne dozvoljavate da vas emocije preplave i kontroliraju, već ih usmjeravate i koristite kako bi postigli željeni cilj.

Potiskivanje emocija ili emocije u sjenama uzročnik su 89% psihosomatskih i autoimunih oboljenja. Kroz radionicu ćemo naučiti kako nas emocije iz sjene ili iz podsvjesnog algoritma usmjeravaju kroz život i vode mimo naše mentalne odluke. Na budnoj svijesti mi to prepoznajemo kao slučajnost. Uz razumijevanje tehnologije podsvjesnog inženjeringa mi preuzimamo život u svoje ruke.

Smanjuje se frustracija u životu koja nam oduzima glavni životni potencijal. Čišćenje emocija iz sjene je najiskreniji i najintezivniji rad na sebi. Očekivani rezultati su harmonični odnosi, zdravlje i radost u životu.

Mentalni obrasci: “Kako prerasti vlastita ograničenja?”
(Nauka energetske psihologije)

Mentalni obrasci su automatske reakcije koje se ponavljaju u određenim situacijama, a koje obično proizlaze iz naših životnih iskustava, uvjerenja i vrijednosti. Neki od ovih obrazaca mogu biti korisni i produktivni, dok drugi mogu biti ograničavajući i uznemirujući.

To su obrasci i programi koje smo pokupili do 7. godine našeg života kada su sva živa bića u theta stanju, stanju mašte. U toj fazi života curica pije čaj sa svojim medvjedićem i to je njena stvarnost. Dječaci se igraju sa imaginarnim pištoljima i to je njihova stvarnost.

U toj fazi imaginacije ili hipnoze bili smo najskloniji pokupiti razne sugestivne programe naše obitelji, prostora bivanja i duhovne prakse. Većina tih negativnih programa su naša ograničenja u životu.

Cilj ili želja je podići se bliže svjesnosti predavanjem. Ako nemamo nikakvih programa koji djeluju spram nas, čega možemo biti svjesni?

Emocionalna anatomija: ”Što nas tijelo savjetuje?”
(Nauka iz shiatsu discipline, Thai joge, sibirske narodne medicine)

Mnogi ljudi nisu svjesni koliko su emocije i tijelo povezani. Naša tijela ne samo da odražavaju naše emocionalno stanje, nego i imaju svoju emocionalnu anatomiju.

Ova emocionalna anatomija može nam pomoći da prepoznamo i prevladamo emocionalne blokade koje se mogu manifestirati u tijelu. Naše tijelo je naš glavni savjetnik. U životu nećete naći boljega. Da li živite pravilno u odnosima, da li ste na pravom životnom putu?

Koristimo li u cijeloj veličini svoj životni potencijal? Ako ne znamo slušati ili komunicirati sa svojim tijelom i ne prepoznajemo znakove koje nam šalje tijelo će pronaći svoj put da se povrijedi ili razboli.

Tijelo nam je dalo savjet, tijelo nas je upozorilo, ali zbog programa u kojem živimo nam je najjednostvnije sva ta upozorenja ili savjete ignorirati.

Kroz radionicu/nauku korištenja tradicionalnih pristupa kao što su shiatsu, Thai joga i sibirska narodna medicina, možemo naučiti prepoznati i osloboditi emocionalne blokade u našem tijelu, poboljšati naše zdravlje i dobrobit te se povezati sa sobom na dubljim razinama.

Kozmična igra i kako ju pravilno igrati - nauke iz perspektive šamanske nauke

Život je igra. Informatički kod ili niz riječi koji je upisan u svim svetim knjigama.

Što je ta igra, i gdje se ona zapravo igra? Nekada u kazalištu ako su glumci loše odigrali svoju ulogu publika ih je gađala s gnjilim jabukama i pokvarenim jajima. Što su glumci mogli učiniti da bi promijenili ishod?

Prvo su morali prihvatiti ulogu koja im je dana u toj igri, prihvatiti njene odgovornosti i izvježbati je. Kada glumac dobro odigra svoju ulogu publika ga nagrađuje aplauzom, bisom i buketom cvijeća.

Sličan princip imamo i u vlastitim životima gdje i mi moramo prihvatiti svoju ulogu u igri, preuzeti odgovornosti koje dolaze s njom i usavršiti svoje sposobnosti kako bismo postigli uspjeh. Kao i u igri, postoji nagrada za dobro odigranu ulogu, a to može biti zadovoljstvo, ispunjenje ciljeva, postizanje uspjeha i sl.

Ova perspektiva može nam pomoći da shvatimo našu ulogu u svijetu i uvidimo kako naše djelovanje utječe na druge i na svijet oko nas. Kroz prizmu kozmičke igre, možemo razviti svjesnost o svojim postupcima i njihovim posljedicama.

Kroz igru, učimo kako se nositi s izazovima života, riješiti probleme i u konačnici postići ciljeve. Kozmička igra nam omogućuje da iskusimo sve aspekte života, uključujući i one koji se čine teškim i bolnim, te da rastemo i razvijamo se kroz ta iskustva.